Udviklingsplatforme
Fem udviklingsplatforme laver systemforandring sammen
En Vej til Alle er allerede i arbejdstøjet og har dannet fem tætte arbejdsfællesskaber, som vi kalder udviklingsplatforme. Her samles aktører på tværs af sektorer, fagligheder og offentlige niveauer om en klar fælles ambition: At sætte en landsdækkende, systemforandrende dagsorden, som skaber veje til alle unge.
Hver udviklingsplatform er en arbejdsgruppe, der zoomer ind på særlige livsfaser og overgange i unges liv, hvor der er brug for at handle på nye måder. Når udviklingsplatformene samler flere forskellige aktører fra både praksis og policy om samme tema, bliver det fælles arbejde både stærkere og bredere forankret. Det sikrer sammenhæng og skaber mulighed for at afprøve og lære på tværs af mange forskellige handlinger.
Ambitionen er, at nye platforme kontinuerligt vil komme til, når de første platforme og den grundlæggende infrastruktur er godt etableret.
De fem udviklingsplatforme arbejder med både praksis- og policyudvikling og er det primære anker i En Vej til Alle de kommende år. De arbejder med hvert sit systemiske udgangspunkt for at skabe positiv forandring sammen med unge:
De 5 udviklingsplatforme er
#01
Overgangen fra folkeskole til ungdomsliv for unge i udsatte positioner
Kan stedbaserede fællesskaber styrke unges relationer og være med til at bygge bro i overgangene fra barndom til ung- dom? Og kan de være med til at fastholde unge på ungdomsud- dannelserne?
Hvem er med:
BL/Landsbyggefonden, Boligsociale indsatser i Randers, Århus, Silkeborg, Viborg og Horsens, Børns Vilkår, Efterskoleforeningen, Skolelederne, DIF, Lær for livet, Region Midtjylland.
#02
Ungestyret støtte til job og uddannelse - norm frem for den gode undtagelse
Hvordan kan vi eksperimentere med kulturelle, strukturelle og organisatoriske rammer, så unge i højere grad har styringen på deres vej mod job og uddannelse?
Hvem er med:
Esbjerg Kommune, Aarhus Kommune, Aalborg Kommune, Social Udviklingscenter SUS, Lauritzenfonden, m.fl.
#03
Virksomheder som ligeværdige og adgangsgivende læringsarenaer
Hvordan bliver virksomheder ligeværdige, adgangsgivende læringsarenaer og en naturlig del af unges vej mod uddannel se, arbejde og livsmestring?
Hvem er med:
COOP, Dansk Erhverv, Aspiranterne, SUMH, Ungegarantien i Hjørring Kommune, FK Distribution.
#04
Ungefællesskaber på erhvervsuddannelser og FGU
Hvordan skaber vi med unge ved roret stærkere forpligtende og forankrede fællesskaber på FGU og EUD som en vej til bedre trivsel og mindre frafald?
Hvem er med:
Modstrøm, Erhvervsskolernes Elevorganisation, m.fl.
#05
Nye samarbejdsmodeller mellem kommuner og civilsamfund
Kan vi få et nyt fælles syn på, hvad der skaber værdi for unge? Og kan det være løftestang for nye samarbejdsmodel- ler og strategiske partnerskaber mellem civilsamfund og kommuner på ungeområdet?
Hvem er med:
KL, Frivilligrådet, KBH+, Mentorbarn, Aspiranterne, Lær for livet, Børns Vilkår.
– Ung erfaringsekspert